Narodni recepti za prirodno liječenje slabosti mokraćne bešike



Inkontinencija je nemogućnost kontrolisanja mokrenja, a obuhvata smetnje od povremenog "bežanja" mokraće do kompletne nemogućnosti zadržavanja mokraće. Najčešći uzroci inkontinencije su: infekcije mokraćnog trakta, ograničena pokretnost, mentalna konfuzija, nuspojave nekih lekova ( diuretici, antikolinergici, antidepresivi), povećani unos tečnosti, psihološki uzroci.
Ako imate iznenadnu potrebu za mokrenjem koju ne možete da kontrolišete, tada se kod vas verovatno radi o urinarnoj urgentnoj inkontinenciji. Za ovaj poremećaj okrivljuje se laka infekcija mokraćnih kanala. Ako samo malo gubite kontrolu, i to onda kada kašljete, kijate, smejete se ili kada podižete teret, tada imate stres inkontinenciju. Ova inkontinencija je prouzrokovana slabljenjem mišića karličnog dna koji podupiru mokraćnu bešiku i zatvaraju uretru. Ti mišići se mogu povrediti tokom porođaja, prerastegnuti usled preterane gojaznosti, ili promeniti procesom starenja. Inkontinencija može biti prouzrokovana nekim neurološkim poremećajem ili bolešću, kao što je
Alchajmerova. Simptomi i znaci: nevoljno mokrenje, male količine mokraće izlaze na pritisak, kod kijanja i kašljanja.

Narodni recepti za prirodno liječenje slabosti mokraćne bešike:


U ovom slučaju pomažu, pre svega, sedeće kupke od hajdučke trave i preslice - 100 g zelja za jednu kupku. Uz to, dnevno treba piti četiri šolje poparenog čaja od virka i na mesto gde se nalazi bešika utrljavati esenciju od rusomače, koja spolja oživljava mišiće. Ovde možete pročitati kako se spravlja ova esencija. Preporučuje se da istovremeno primenite i sedeće kupke od rusomače. I ovde se za jednu kupku uzima 100 g lekovite biljke.

Jedinstveno dejstvo imaju i sedeće kupke sa kuhinjskom solju. U vodu umerene toplote stavi se
puna šaka kuhinjske soli i kupka ponavlja svake večeri sve dotle dok bešika ne ojača.

izvor: enciklopedija ljekovitog bolja i recepata