Izliječiti začepljenost i curenje nosa za 1 dan



Začepljen nos, curenje nosa – prvi simptom prehlade. Sam nedostatak nosnog disanja stvara nam najviše smetnji. Kao rezultat, dišemo kroz usta, što dovodi do suhog grla i kašlja. Istovremeno nedostatak kisika izaziva glavobolju, loše raspoloženje, razdražljivost.

Začepljen nos bit će dobro, ako počnete liječenje odmah, čim to primijetite. U ovom slučaju izlječenje će biti jednostavno i vrlo brzo. Povratiti normalno disanje je važan korak u liječenju prehlade i to možete uraditi kod svoje kuće.

Ako se budete pridržavali sljedećih uputa, to možete učiniti tijekom jednog do dva dana. Probajte i uvjerite se sam:

Kod prvih simptoma curenja nosa, učinkovita su ispiranja. Korist ispiranja je u tome što pomaže uklanjanju suvišnog sekreta koji sadrži patogenu mikrofloru.
Za ovaj postupak treba pripremiti slana otopina, na 500 ml vode – 1 čajnu žličicu morske (ili kuhinjske) soli. U vruću vodu sipajte so, promiješajte i pričekajte da se voda ohladi do 34-36 ° C. Izduvajte nos i započnite proceduru: stanite iznad lavaboa, nagnite se naprijed, glavu nagnite na stranu i počnite nalivati ​​slana otopina u jednu nosnicu. Poslije promijenite stranu i tako dok ne iskoristite sva otopina. Slanu vodu možete sipati uz pomoć neke posude, flašice ili velikog šprica bez igle. Kad vodu sipate u jednu nosnicu, voda se iz druge izljeva. Ne postoji nelagoda, čak ni za djecu. Ova procedura je vrlo učinkovita. Ako budete ponavljali na svaka 2-3 sata tijekom dana, sutradan ćete zaboraviti da ste uopće imali problem začepljenog nosa.

Ako, kod prvih simptoma curenja nosa staviti jod na nosnice i između obrva, do ujutro ćete zaboraviti na ovaj problem.
Uzmite štapić za nos i umočite ga u povidon jod i stavljajte točkice na nosnice i jednu između obrva. Ova metoda je učinkovita i kod zapuštenog curenja nosa. Pimenjuje se svako veče, pred spavanje 5 dana zaredom. Korisna je, kako za djecu, tako i za odrasle.

Odlično narodno sredstvo protiv začepljenosti nosa su obična kokošja jaja.
Za to treba obariti dva jajeta, umotati debelom krpom i vruća jaja staviti s obje strane nosa. Preporuča se zagrijavati sinuse na ovakav način 15 minuta, nekoliko puta dnevno. Osjetit ćete olakšanje, već poslije prvih minuta zagrijavanja. Kaže se da je jaje u stanju “izvući” bolest iz čovjeka. Zato, nije preporučljivo konzumirati jaja poslije zagrijavanja nosa. Ali, ja se još od djetinjstva sjećam da je meni moja baba na isti način Stavljaju zagrijanu so, umotanu u maramicu. I ja vam savjetujem učiniti isto, jer se so tako može koristiti nekoliko puta.

Kod curenja nosa, vrlo je učinkovita sljedeća mješavina: svježe ceđenom soku mrkve dodajte suncokretovo ili maslinovo ulje u odnosu 1: 1, i promiješajte.
Dobivenu smjesu kapajte u svaku nosnicu po nekoliko kapi,6 – 8 puta dnevno. Ovo je vrlo učinkovito sredstvo za djecu i odrasle. Koristila sam ga i sama, curenje nosa prestaje vrlo brzo. Može se koristiti samo svježe iscijeđen sok mrkve.

Izvor:uspesnazena.com